Trött på att vara sjuk

Trött på skiten nu, vill bli frisk!

Vill ta ett bad.. En bra ide faktiskt. Men, påverkar det sjukdom om man badar?


Great

Great, just effin great! Har gått och blivit dunderförkyld nu. Jag som trodde jag skulle få vara frisk nu! Icke sa Nicke!

Ligger i sängen igen efter att ha ätit frukost. Loke tuttar och har lagt upp sina ben på mitt lår. Min lille gose-piglet!!

Förkylningen ska inte få dra ner mitt humör idag. Det är ju fredag!

Trevlig helg. Puss!


Saker man inte räknar med när man har blivit mamma!

Vissa saker tänker man ska bli på ett visst sätt efter graviditeten, men allt går inte planera.

1. Amningen.
I början ammar man konstant! Jämt, jämt, jämt! Ja, det är normalt och ingen anledning till att börja med ersättning.

2. Sova på natten?
Vissa barn sover på natten redan som nyfödda, andra inte! Man börjar verkligen uppskatta 6, till och med 3 h sammanhängande sömn.

3. Rutiner
Ett nyfött barn har inga direkta rutiner. Man ska ge mat när de är hungriga och de sover mest hela tiden faktiskt. Jag upplever att vi har rutiner först nu vid 6 månader, när Loke äter riktig mat.

4. Kläder
När man får beskedet att man är gravid köper man massa, massa kläder! Tänk bara på att de växer som OGRÄS, och i allafall jag upplevde det som att när bebisen kom spelade alla prylar ingen roll.

5. Babysaker
Man köper allt och ingenting till sitt barn. Sen inser man att det är totalt onödiga saker. En baby behöver inte mer än kläder på kroppen, någonstans att sova, mat i magen och närhet.

6. Oro
Nog att man oroade sig under graviditeten, det man inte räknade med var att oron skulle bli om möjligt värre efteråt. Kollar flera ggr/natt att han andas.

7. Vara supermamma
Förvänta dig inte att du ska orka städa, laga mat, tvätta, ta hand om barnen och allt de första månaderna! Visst, några kanske orkar, men själv satt man med bebis fastklistrad vid tutten. Barnet går först.

8. Napp/flaska
Ja tänk om det vore så lätt att man bara stoppade in en napp när barnet gråter. Synd bara att inte alla barn tar napp, flaska.. Kämpar själv med att försöka få Loke att ta flaska, det går inte så bra!

Att vara mamma är det bästa som finns, men det är inte bara rosa glitter och fluffiga moln!


Sjuk

Har varit sjuk sedan i måndags, med feber, hosta och världens ont i halsen! Calle har vab:at så jag har sovit hela tiden nästan! Känns lite, lite bättre nu men Calle får vara hemma imorgon också.

Har inte mycket mer att tillägga, dagarna flyter ihop till en enda grå sörja, minns ingenting.


Rethosta

Jag har fått rethosta. Känner mig trött i kroppen med, faan får inte bli sjuk!!


Måndag

Känner mig stolt, och modig. Ett första steg i rätt riktning.


Söndag

Min stackars Calle är fortfarande sjuk. Dock ska han till jobbet imorgon, dumt tycker jag. Jag och Loke har klarat oss i alla fall, skönt!!

Håller på och planerar inför en rolig sak som händer i juni, berättar senare.

Imorgon ska jag ta tag i mitt liv. Ett avgörande telefonsamtal? Återkommer om det också.

Hoppas veckan har mer att erbjuda än helgen. Kram på er!


03.00

Så ligger man här. I sängen och surfar på mobilen. Calle mår bättre nu, han spelar lite dator.

Jag mår inte så bra inombords ikväll. Det blir bättre imorgon.

Förresten klippte jag mitt hår idag alldeles själv med hjälp av en youtube-tutorial. Haha! Blev helt ok, och tänk vad pengar jag sparade! ;)

Nu ska jag sova.

Kram på er.


God morgon!!

Calle är fortfarande sjuk. Ska gå ut och gå med lilleman en stund sen bör jag städa.


27 veckor

.... Finns inget mer att tillägga :)


Solen skiner och himlen är blå!

Loke började dagen med att ge mig den mest stinkande blöjan jag någonsin sett!

Sen gick vi ut i solen, bara njöt! Gick och köpte lite mat och fika.

Nu ligger Loke och sover. Han somnar bara på min axel, det är inte lönt att flytta på honom för då lär han vakna.

Såg en jättefin sak igår till Loke som jag vill köpa men den kostar 250:-. Visserligen får Calle lön idag. Men ändå. Men, när kommer föräldrapenningen? Idag?


Sol

Idag var det skinande sol och 17 grader, lyx!! Jag och Loke gick ut och var ute i 2 h. Satt i en lekpark och bara njöt!!

Calle har blivit sjuk, inte bra!

Idag fick Loke nudlar med grönsaker och skinka (burkmat), wow vilken hit!! Köpte även en liten leksak till Loke idag, en sån man sätter på vagnen.


Vilja

Vissa säger att viljan tar en långt. Men det räcker inte med enbart vilja, ibland måste man ha lite tur också.


Onsdag

Loke ligger på golvet och leker, inte helt nöjd dock. Idag har Loke ätit jättebra, och han sov en halvtimme på mitt bröst! Vilken myskille va!? :)


Deppig

Känner mig lite nere. Har ansökt om ett program på högskolan. Som jag aldrig kommer komma in på. Varför ens söka egentligen?

Känns verkligen som om jag aldrig kommer bli nåt. Allra minst bli något jag verkligen vill bli. En loser. En jävla loser är vad jag är. När är det min tur att få börja en karriär? När ska jag få segla i medvind? Lite jävla tur för fan, lite jävla tur är jag väl ändå värd!?


:)

Vi var hos Calles föräldrar, blev bjudna på vaniljkaka, så underbart gott!

Kollade lite smått på hockeyn, eller ok då, jag erkänner, jag tittade inte alls. Men tvn stod ju på i alla fall!

Mamma ska åka hem imorgon. Tråkigt! Det är så mysigt med sällskap, jag blir så lätt rastlös annars... Trots att jag har min älsklings-Loke!

Godnatt nu... Kram Jennie! :)


Måndag

Mamma följde med oss hem igår, kul! Idag har vi njutit av livet och tagit det lugnt!

Nu ska vi hem till Calles föräldrar...
Kram!


Bra natt

Inatt sov Loke mellan 22 och 01.30, vilket är väääldigt sällsynt! Sov bra merparten av natten faktiskt, skönt!

Jag däremot hade mardrömmar och sömnparalyser och jag lovar att det knackade på sängen. Jag var KLARVAKEN! Tände lampan, men mamma vaknade så fick släcka. Tur jag hade Loke jämte mig, annars hade jag varit så rädd!!

Loke äter på med god aptit! Nu ligger han i sin vagn och sover, han var supertrött!!

Maten är i ugnen... Mm, är så hungrig!!


Natt

Ja nu är det ju nästan natt! Är sällan vaken efter 00 numera. Jag surfar på mobilen, så passar på att blogga innan jag ska nana!

Idag tog Loke äntligen napp, på riktigt! Köpte MAM med silk teet. Det enda som duger tydligen, haha! En större storlek än sist, så nu verkar han faktiskt hålla kvar nappen! Ska testa att ge bara napp om han vaknar inatt. När han vaknar på natten (vilket han gör 5634642 ggr) så vill han inte äta, bara tutta och somna om.

Vi har haft myskväll idag igen. Fy mig! Jag som precis kommit under 80-strecket.. Inte mer godis nu känner jag, eller ja, på helgerna. En dag.

Imorgon kommer Calle hit, sen åker vi hem. Saknar min älskling! Kan tänka mig att han tycker det är jobbigt att vara ifrån oss. Vi åkte ju i torsdags, så han har ju inte sett Loke sen dess.


Lördag baby

Loke har sovit bra inatt, till skillnad från igår!

Idag gick vi en promenad, jag och mamma. Mamma visade mig platsen där de hittade min mormor drunknad. Fy, så otäckt!

Loke har ju börjat med riktig mat och magen har väl fungerat sådär. Men idag fick han ut den ondskefulla bajshögen. Som stank. Och kladdade. Hua! Visste ju att jag hade detta att vänta, men var INTE beredd på stanken!


Fredagsmys!

Nu sitter vi här och har fredagsmys! Choklad och LOKA, mmmm!


Fredag

Idag kom Karin hit, åh så kul! Vi tog en liten promenad, sen fikade vi!

Loke stod i krypställning idag, åh så stolt man blir! Spaghetti och köttfärssås har han ätit idag också.

Nu ligger vi och vilar efter dagens middag som bestod av lax, klyftpotatis och sallad. Mamma älskade det! Jag åt den rätten hos Calles syster, så gott att jag var tvungen att göra om den. Mmm!


Hos mormor

Nu är vi hemma hos min mamma! Loke har just somnat. Han åt en hel portion gröt OCH ammade nu ikväll! Min lille sötnos, finns ingen man älskar lika mycket som sitt/sina barn. Den kärleken man känner till sitt barn går inte beskriva. Man skulle göra allt för sitt barn, dö för sitt barn. Älskar min Loke mest av allt och alla! Calle kommer på delad andraplats med min familj. ;)

Natti kram Jennie


Mat är gott

Mat är gott, men mammas tuttar är fortfarande bäst!


Dagen hittills

Bilden sammanfattar dagen bra! ;) Min älskade tröttis!


Till mormor!

Idag ska vi till min lilla mamma, Lokes mormor! Längtar såå! Är alltid så hemtrevligt och mysigt där. Tänkte att jag ska bjuda mamma på min nya favoriträtt - grönsakslasagne. Om nom nom!

Natten har varit hemsk, vaknar 67456 ggr! Har varit så på det sista nu, aningen jobbigt. Jag vet inte varför Loke vaknar så ofta? Man kanske skulle ha honom i sin egen säng?

Fick inte i honom välling igår. Kommer nog få börja med gröt på kvällarna. Men hur tusan ska jag få i honom vatten ens när han vägrar flaska? Pipmuggen jag köpte var nog lite för svår ännu! Får fortsätta delamma tills han tar flaska.

Kram Jennie


Tråk

Ligger redan i sängen nerbäddad inför natten. Känner att jag är i behov av lite vuxet sällskap på dagarna. Men det blir aldrig att jag och sambon hinner umgås så mycket. Han kommer hem, är trött, vill kolla på sport eller spela dator eller gosa med Loke. Jag är en person som älskar att ligga i sängen och prata, men Calle somnar verkligen direkt.

Suck! Imorgon ska jag till min mor, kanske att man får längta lite efter varandra under helgen!

Det bästa som finns är när jag har gjort nåt, t.ex storstädat, lagat god mat, tagit en jättelång promenad, ja då får jag beröm av Calle och man riktigt märker hur mycket han uppskattar det. Jag kanske borde städa mer och laga godare mat, då kanske han skulle se på mig med de där glittrande ögonen som säger att jag är underbar!


Hejhå

Idag har Loke fått gröt till frukost och till lunch har han fått lite biff stroganoff (ingen höjdare men det slank ner ändå!) och mangopuré, vilket åkte ur direkt. Tror visserligen att det beror på att han var trött. Mitt i maten började han asgarva åt mig, haha. Tänk er en övertrött bebis som knappt håller ögonen öppna, som skrattar åt allt och inget! Haha sötnos!

Var och handlade innan. Ska göra wokgryta ikväll när Calle kommer!

Nu ligger sket-Olle och sover och jag ligger jämte.

Kram Jennie


Titta!

Ja visst ja, checka in Lokes nya glajjor vi köpte igår! ;)


God morgon!

Vilken natt! Loke har vaknat så många ggr och varit superledsen, dessutom kokhet. Han blev nog lite påverkad av sprutorna trots allt. Tog tempen nu på morgonen, 38,3. Han är pigg och glad nu i alla fall!

Ska börja ge Loke mat idag, eller ja, inte hela portioner riktigt, men mat. Kommer att börja med gröt, sen nästa mål riktig mat får bli till middagen. Kan inte dra ner för fort på amningen, annars riskerar man ju att få mjölkstockning.

Loke tar inte nappflaska så bra, så ska nog köpa en pipmugg och se om det går bättre!


6-månaderskoll

Idag är Loke 6 månader! Han väger 6880 g och är 64 cm lång. Han fick även 5-månaderssprutorna idag, det gick bra! Min tappra älskling!


Hemlighet

Jag har en hemlighet, det känns kul! Haha!


Huj

Vilken kinkig bebis jag har idag! Vet inte om han har ont i örat, för han drar i örat när han är ledsen!? Får ta upp det med BVC imorgon. Ska ju på 6-månaders koll imorgon, jisses! 6 månader...!?

Idag köpte jag napp till Loke, och vet ni vad, han tog den? Ö-MÄJ-SING!

Nu ligger vi och vilar i sängen, han har fått tutta sig till sömns för inget annat hjälpte. Ger nog ersättning bara inför natten idag.

Kram

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1555986/images/2012/pic_193556745.jpg" class="image">


Nattning!?

Idag lönade det sig att vara envis. Jag har försökt få Loke att ta flaskan med ersättning, men det har aldrig lyckats. Idag har jag lyckats byta ut två mål. Dock åt han bara så lite som 130 ml/gång.

Skulle natta honom ikväll efter ersättningen, i egen säng. Lättare sagt än gjort, slutade med att han fick tutta sig till sömns och somnade i vår säng. Som han är van vid. Nöjd bebis, mindre nöjd mamma. Haha!

Tänk om han ville ta napp. Men nej serru, det går INTE för sig! Funderar på att köpa hem varenda napp jag kommer över och se om han tar någon av dem, haha! Saken är att han vill ha napp, men förstår inte alls hur han ska suga på dem så att nappen stannar kvar i munnen.

Tips mottages, både ang. nattningen och nappar!


Söndag

Då var det söndag igen! Vi är hos Calles föräldrar just nu, har ätit vårrullar och ris.

Calles mamma har en tigerkaka i ugnen.... Nam nam!

Idag har Loke tagit flaskan! Otroligt... Kämpade i 39 min denna gång, till slut slurkade han i sig 130 mk. Alltid något.

Kram Jennie


Mello

LOREEN!

Mys till Mello med älskling och Loke.


Kalas

Vi har varit på kalas hos Calles syster som fyller 31! Vi blev bjudna på tårta och till middag saftig lax och klyftpotatis! Gud så gott!!!

Nu mår jag så jävla dåligt, hoppas jag inte håller på att bli sjuk!

En tjej som bor här i Habo, Kotten, ringde innan och frågade om vi skulle hitta på något! Så kul att hon ringde! Var tyvärr inte hemma. Dessutom mår jag skit!

Ska sova en stund nu, ha det bra. Kram Jennie


Tjejkvällen

Så trevlig kväll med underbart sällskap! Tack tjejer!

Nu ligger vi i sängen, Loke har redan somnat. Natti natti!


Oiiii

Nu nu nu snart kommer min bästis! Sen kommer alla andra snyggingar!

Puss och trevlig helg önskar en lycklig Jennie


Göra sig fin

Det som är bra med att ta hem folk är att man får en anledning att hoppa ur mjukisbyxorna och slänga på lite mascara!

Sitter här rätt uttråkad nu och bara väntar. Vad klockan går sakta?!


Snart!

Inte såå många timmar tills de kommer nu!

Måste duscha och handla sallad, dricka & snacks! Eller så skickar jag iväg Calle.. Vad har man män till, liksom? Haha nä nu var jag elak! Jag älskar min lille Pork chop!

Loke är på myshumör!


Samsovning

Detta som kallas samsovning. Loke sover alltid i vår säng. Har gjort några halvhjärtade försök att få honom att sova i sin egen säng. Men han vill inte. Han vill ligga tätt, tätt intill mig och somna med bröstet i munnen.

Ärligt talat tycker jag att det är mysigt att ha honom i vår säng. Dels har jag bättre uppsikt på honom, kollar så att han andas osv, dels underlättar det amningen eftersom jag bara behöver "slänga fram" bröstet och somna om.

Jag minns att jag flera ggr, när jag var runt 10 år, sov i mammas säng tillsammans med min lillasyster. Det kändes tryggt!

Även idag som vuxen drömmer jag ofta mardrömmar och då är det skönt att ha någon bredvid sig.

Jag tänker inte ta ifrån Loke den trygghet som vi har skapat, nej, ärligt talat så kommer jag låta honom sova i vår säng så länge han vill. Jag störs inte, inte heller Calle. Och nu kanske ni ser framför er en femtonårig, finnig pojkvasker som fortfarande sover hos mamma, haha, jag tror inte han kommer vilja sova i vår säng SÅ länge :)


Friday baby!

Yaj! Äntligen fredag och äntligen, äntligen får jag träffa mina underbara vänner!

Vaknade nyss lite halvt och kände att Calle var kvar i sängen. Jag kröp närmre och skulle krama honom och fråga vad klockan var, så han inte skulle bli försenad till jobbet. Men då ligger han inte där!? Hmm, lustig känsla att tro att han var där, sen är han inte det.. Haha!

Idag ska jag vika tvätt (förbannade tvätt!). Men Loke sover än så jag går inte upp riktigt än!

Kram Jennie


Urk

Vilken dag! Har städat och tvättat konstant sen älskling kom hem vid 17. Vi har också haft besök av Lokes farfar!

Jag har handlat inför morgondagen med brudarna och gett mig på att baka. "USA-inspirerade" muffins, dvs stora ned chokladbitar i, ungefär som McDonalds muffins. Sur och arg av trötthet inser jag att de blir fullständigt misslyckade, för de har fastnat i muffinsplåten. Helvetes jävla skit. Går nog och köper en chipspåse till tjejkvällen istället. SUCK!


Trött

Håller på och tvättar. När man inte har några rena trosor att ta på sig, ja, då vet man att det är dags att tvätta. Haha!

Har städat lite i hallen men har ju resten av lägenheten kvar! Inte lätt med en grinig pojk. 5-6månaders fas!? Nu har han visserligen somnat, men hjälper mig föga då han har somnat i mitt knä och han är superlättväckt. Så det är inte tal om att flytta honom. Skitsamma. Jag har hela dagen på mig, samt halva dagen imorgon!

Ser verkligen fram emot imorgon! Sen på lördag ska vi fira sambons syster!

Ha en bra dag! Kram Jennie


Go' morron!

Godmorgon redan klockan 7 idag. Jag har blivit bortskämd med en bebis som vill upp först klockan 08! Men vi ligger kvar i sängen, Loke ligger och "pratar".

Idag har jag mycket att göra! Jag ska städa och tvätta, handla och baka! Imorgon kommer 4 vackra tjejer till mig, på tjejkväll! Det ska bli helt sjukt roligt!

Skriver mer sen! Kram Jennie


Långt hår

Jag är verkligen inte utseendefixerad. Jag sminkar mig aldrig, köper i stort sett aldrig nya kläder (finns jättemycket jag vill ha från Urban outfitters men pengarna lägger jag hellre på kläder till Loke), jag klipper mig typ 1 ggr/år.

Men jag vill verkligen ha långt hår. Långt och fint! Nu är det ganska långt, tyvärr väldigt slitet och tunt. Måste klippa mig.

Hår.... Jag drömmer om långa hår på nätterna typ. Haha nä inte riktigt, men det är en stor dröm.

När jag kom hem från bb och såg mig i spegeln kände jag mig så vacker! Trots att jag vägde runt 90 (ja det är sant!) så tyckte jag att min kropp var vacker. Kvinnlig och en vacker kropp som hade burit på ett barn.

Nu, knappt 6 månader senare känner jag mig äcklad över hur jag ser ut. Jag önskar jag kunde känna mig sådär vackert kvinnlig igen! Jag får jobba på det. Jag duger ju faktiskt som jag är. Att vara smal behöver nödvändigtvis inte betyda att man är hälsosam, och tvärtom.

Jag vill inte se tillbaka på livet och känna att jag bara har brytt mig om att tänka på vikten. Nej. Jag ska försöka lära mig att älska mina kilon. Just nu 80 kg, men hoppas på att gå ner så jag inte längre klassas som att ha fetma. Men man blir inte lyckligare av att gå ner i vikt. Vikten är oviktig i detta sammanhang.

Jag har en underbar pojkvän och den sötaste lilla miniperson sovandes jämte mig.

Livet är underbart. Och det har bara börjat!

Kram Jennie


Buuh

Tove kommer förresten inte idag. Det var jag som inte känner att jag har tid, inte ork heller. Är helslut! Vi ses ju på fredag i allafall när jag ska ha tjejkväll!


Majskrokar

Idag när jag köpte en burk barnmat (smakportion) så passade jag på att köpa en påse majskrokar också. Wow vad poppis det var! Men ännu godare var smakisen som bestod av potatis och rödspätta!

Måste städa... Ooorkar inte! Tvätta också för den delen!

 


Tv-kväll

Idag är det Top Model, mitt favoritprogram! Det börjar om 10 min..

Innan var jag, Calle och Loke ute på en promenad. Så härligt att promenera tillsammans, även om vi inte pratar med varandra eftersom båda lyssnar på musik. Haha, osocialaste (finns det ordet!?) paret!

Loke har inte somnat än, han ligger vid bröstet. Äter - släpper taget - äter - släpper taget. Vad är det om?

Längtar så till imorgon när min bästis kommer hit. Fast en mindre rolig sak är att jag VERKLIGEN måste städa! En bomb slog visst ner här... Nädå, så illa är det inte, men jag ogillar att ha det stökigt när man ska ha besök.

Ha det bra! Kram Jennie


Tjoho

Just det ja, syrran var här innan och hon har fått mig att börja skriva matdagbok! Träningsfreak som hon är så kanske hon kan lära mig ett och annat.

Min bästis skulle egentligen komma idag, men ändrade planer, hon kommer imorgon istället! Med sig har hon sin vovve Thera.


På önskelistan just nu

Jag har börjat promenera ganska mycket, försöker att gå iallafall 1 promenad om dagen! Idag gick jag i 45 minuter. Jag försöker att gå rätt så raskt, och numera blir jag nästan jämt röd i ansiktet och svettig av ansträngning, härligt!

Nu till problemet - jag har inga bra skor! Snart fyller jag år och ni kan ju gissa vad jag önskar mig. Jag har redan nämnt det för Calle, hehehe! Inte vilka skor som helst, utan ett par toningskor!

Nu ska jag vila lite, Loke ligger jämte mig i soffan och sover sött!

Förresten så försökte han krypa innan! Se bild!


Måndag

Då var det måndag igen. Ni får ursäkta mig, jag har inte kunnat blogga. Bloggappen är ju helmysko! Helgen gick snabbt, för snabbt. Min systerson har sovit över, han fyllde 13 år förra måndagen.
Loke är rätt grinig just nu, han går runt i sin gåstol. Det får bli ett snabbt inlägg!
Man känner verkligen att våren är på ingång, och det gör mig så lycklig! Nej, ni får nöja er med detta inlägg så länge, för nu är Lokes tålamod slut!


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu